10.11.2021 dragichevouchi

Уважаеми родители,

С това писмо искаме да Ви информираме, че от всички класове в начален етап има повече от 50% съгласни за тестване на учениците, което означава, че организираме възобновяването на присъствения образователен процес. Тъй като тестове все още не са доставени за нашата област, не можем да Ви кажем на коя дата ще започнем присъствено обучение. Ще бъдете информирани веднага щом получим тестовете за изследване на учениците.

Междувременно съгласно Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата от 08.11.2021 г. на Министъра на образованието и науката и Министъра на здравеопазването ръководството на училището създава следната организация:

 • Външни лица без зелен сертификат няма да се допускат в сградата на училището
 • Изготвен е график за тестване – всеки понеделник и четвъртък
 • Персоналът на училището ще бъде тестван преди пристигане на учениците – 7:15 – 7:30
 • Учениците ще бъдат тествани от 7:30 ч. в класните стаи от екипи от персонала
 • 30 минути преди провеждането на теста учениците не трябва да са консумирали храна или да са поемали течности
 • В дните, в които не се извършва тестване, учениците пристигат за учебните часове, които започват за I и II клас в 8:30 ч., а за III и IV клас в 8:00 ч.
 • Ученици, които са отсъствали, се тестват преди часовете в първия ден, в който се върнат в училище
 • При положителна проба следваме Протокол 1 от Насоки за обучение и действия при извънредна епидемична обстановка от 08.11.2021 г. на Министъра на образованието и науката и Министъра на здравеопазването
 • Ако ученик е преболедувал и има зелен сертификат, то той е освободен от тестване, но родителите следва да представят зеления сертификат на електронната поща на училището: ou_dragichevo@abv.bg
 • Ако родител не е подал декларация за съгласие за тестване на ученика, то той трябва да осигури възможност ученика да се включва онлайн през MS Teams по време на присъствените часове. След приключване на часовете класните ръководители споделят информация за домашната работа по съответните предмети.
 • Ако родител не е подал декларация за съгласие за тестване на ученика, но на по-късен етап иска да подаде такава декларация и детето да се включи в присъствения образователен процес, родителят може да подаде декларация два дни преди деня, в който планира детето да се включи
 • Училището ще публикува на интернет страницата си dragichevouchi.eu информация за броя болни от COVID-19 ученици и учители, както и за броя на карантинираните такива. Към момента няма болни ученици и персонал, както няма и карантинирани.

Ако някой родител притежава зелен сертификат, има желание и възможност да се включи в процеса на тестване на учениците, може да заяви своето желание на електронната поща на училището, след което ръководството ще се свърже с него.

Предоставяме Ви линкове към информационни клипове за това как ще бъдат тествани учениците в училище:

https://bntnews.bg/news/kak-shte-testvat-uchenicite-za-covid-19-snimki-video-1174093news.html

https://vid.btv.bg/btvnews/2021/11/04/TESTVANE_DECA_3_1636038043-1.mp4

https://www.facebook.com/watch/?v=369782131403804

Ръководството на училището изразява своите благодарности към всички родители за бързата реакция при подаване на декларациите за съгласие и пожелава на всички семейства да са здрави!