От началото на месец март 2024 г. учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще могат да прилагат знанията си по безопасност на движението по пътищата на новата външна площадка. Дейността е свързана с изпълнението на спечеления от училището проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 2 „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ – 2023 г. на МОН

Във връзка с отбелязването на Европейски ден без загинали на пътя – 2022 г., учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Драгичево раздадоха информационни брошури на водачите на автомобили с апел „Намали скоростта! Спаси живот!“. Най-малките ученици също се включиха в инициативата като призоваха: „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя“.

Във връзка с Деня на безопасността на движение по пътищата отбелязван ежегодно на 29 юни в ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий “ бе организирана инициативата “Безопасна ваканция в нашето населено място“ – 2022 г.. Ученици от училището раздадоха брошури с апел към водачите на МПС да спазват правилата за движение и да шофират безопасно. По време на инициативата не липсваха и нарушители.